Biobest

Cropscanner app

Voor biologische gewasbeschermer Biobest ontwikkelden we de Cropscanner app. De app is een toegepaste B2B app waarmee je binnen een kas verschillende plagen kunt scouten. Via deze app krijg je een goed beeld van de status binnen de kas op een interactieve kaart.

Biobest

Biobest is koploper op het gebied van biologische gewasbescherming. Denk bijvoorbeeld aan nuttige insecten en mijten die ervoor zorgen dat het gewas gezond blijft of wordt. Zo kunnen bijvoorbeeld hommels veel schadelijke insecten bestrijden. Biobest levert deze nuttige insecten en mijten, en allerlei andere gerelateerde producten aan telers van bijvoorbeeld tomaten, komkommer, aardbeien etc.. Biobest is daarmee een belangrijke speler die actief is in meer dan 16 landen. 

Cropscanner 

Biobest wil de telers nog beter helpen en heeft de Cropscanner geïntroduceerd. Daarmee is het mogelijk om binnen de kas in kaart te brengen waar bepaalde plagen zich bevinden. Dat wordt vastgelegd door de aanwezigheid van schadelijke insecten op vangplaten vast te leggen, of de aanwezigheid op planten. Voorheen ging dit op papier, maar via de cropscanner kan dat via een tablet applicatie, waar per vierkante meter gescout kan worden. De aanwezigheid van bepaalde plagen en nuttigen is direct zichtbaar op de kaart van de kas, maar komt ook terug in analyses. De app heeft een online dashboard, waarin al deze gegevens te beheren zijn.

De app heeft de volgende functionaliteiten:

  • Zelf samenstellen van een kaart waar een outline van de kas te zien is;
  • Toevoegen van verschillende locaties en kassen per teler;
  • Toekennen van de beschikbare schadelijken en nuttigen per kas;
  • Scouten van nuttige en schadelijke insecten op de kaart, per vierkante meter of per trap;
  • Analyses per gebied of van een hele kas. 
Meer weten? Neem contact op.